Пожар изпепели 130-годишната къща в софийското село Стъргел, в която дълги

...
Пожар изпепели 130-годишната къща в софийското село Стъргел, в която дълги
Коментари Харесай

Изгоря къщата на известна актриса

Пожар изпепели 130-годишната къща в софийското село Стъргел, в която дълги години живееше известната актриса Мариана Аламанчева. Сега тя има нови притежатели.

Въпреки реакцията на пожарникарите, заради отдалечеността парцелът е изгорен за минути. Съседи и близки на фамилията са се пробвали да оказват помощ с каквото могат, само че не са съумели са спасят къщата. Огънят лумнал за секунди и за малко време изпепелил до основи остарялата къща.

Вероятната причина за нещастието е късо съединяване, написа Lupa.bg.

Мариана Аламанчева умря на 76 години през 2018 година Тя си отиде, откакто изпадна в диабетна кома и лекарите не съумяха да й оказват помощ. " Не си е поставила инжекциите с инсулин нито вечерта, нито на другия ден. Тя просто искаше да си отиде от този свят. Казваше ми, че се надява тези дни Господ да я прибере ", изплака тогава дългогодишният сътрудник на актрисата в тв предаването " Захарно петле " Николай Николаев - бате Николай. Той си отиде два месеца след Аламанчева.

Мариана Аламанчева пожела прахът й да бъде разпилян в село Стъргел

Месеци преди да си отиде, актрисата загуби осиновената си щерка Зорница, която се самоуби, откакто бе изпаднала в дълбока меланхолия. Преди това Аламанчева бе написала свое наследство, в което обясни, че желае да я кремират и да разпилян пепелта й над най-любимото й място - към столетната къща, която имали преди време в софийското село Стъргел. Заради финансов недостиг актрисата бе принудена да продаде обичаната си къща. 

Снимка " Марица "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР